"Відповідно до Рішення Господарського суду міста Києва від 12.02.2020 року у справі № 910/12874/19, Товарна біржа "Українська енергетична біржа" цим оголошенням спростовує недостовірну інформацію щодо Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Сокар Україна" (04080, м. Київ, вул. Юрківська, буд. 28, офіс 3; ідентифікаційний код 37037544) оприлюднену 14.08.2019 року на веб-сайті ТБ «УЕБ» за посиланням, а саме, публікація під заголовком «Дві компанії відсторонені від торгів на УЕБ за спробу маніпуляцій», в якій містяться відомості, що «13 серпня Українською енергетичною біржею було виявлено дії учасників, які кваліфіковано як цілеспрямоване підвищення рівня цін, змова та спроба штучного впливу на ціни з метою маніпулювання. Так, в ході торгів природним газом № GAS-130819-14 адміністратором торгів від служби безпеки Біржі було виявлено, що два учасники торгів, а саме: ТОВ "ТД "СОКАР УКРАЇНА" та ТОВ "ЦЕНТРАЛЬНА ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ" здійснювали узгоджені цілеспрямовані дії щодо почергового підвищення ціни по одному з лотів на продаж ТОВ "ГК "НАФТОГАЗ ТРЕЙДИНГ". В результаті таких дій покупців, ціна природного газу могла зрости 34,8% від стартової, а решта лотів продавця не могли бути реалізовані. Біржею було зупинено торги на підставі п. 13.2.1. Правил, про що повідомлено в ПП БЕТС.»."