Короткостроковий ринок на УЕБ складається із внутрішньодобового ринку (Within-day) та ринку "на добу наперед" (Day-ahead). Торгова платформа забезпечує торгівлю короткостроковими стандартизованими продуктами сім днів на тиждень.

Незабаром учасники газового ринку зможуть здійснювати торгові операції з розмитненим природним газом, що зберігається в газосховищах України, а також з нерозмитненим газом, що зберігається в газосховищах у режимі «митний склад» та «митний склад+Short haul».

Варто відзначити постійне збільшення кількості учасників, що вже оцінили переваги використання торгової платформи УЕБ на короткостроковому ринку. Ці торгові інструменти значно пришвидшують процес балансування свого портфоліо, оскільки укладання угод відбувається автоматично у реальному часі, і дають можливість здійснювати торгівлю природним газом в межах поточної або наступної доби.

На короткостроковому ринку вже реалізовано понад 6 млн. куб. м. природного газу, а торгівлю за цим напрямком здійснюють близько 40 компаній.


Для більш детального розуміння принципів роботи короткострокового ринку пропонуємо до перегляду відео.

У разі виникнення питань звертайтесь за телефоном 044-35-35-675 або на пошту [email protected], а також підпишіться на наш телеграм канал, щоб не пропустити нові заявки у торговій платформі.