За минулий тиждень, з 16.08.2021 по 20.08.2021 року, на аукціонах з продажу необробленої деревини реалізовано більше 110 тис. куб. м. на загальну вартість 340,56 млн. грн. з урахуванням ПДВ. Найбільший об’єм реалізації відбувся у Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Рівненській, Київській та Рівненській області. Кількість учасників, які придбали необроблену деревину на аукціонах Української енергетичної біржі склала більше 340.

Найбільшим попитом користувалися сосна звичайна, дуб звичайний і ялина європейська, де частка їх реалізації у загальній структурі склала 54%, 8% і 4% відповідно. Також була реалізація таких порід як береза повисла, тополя тремтяча, ясен звичайний та інші.


Під час проведення торгів максимальне зростання стартової ціни було зафіксоване на рівні 345%. Враховуючи, що крок аукціону складає 1% максимальна кількість кроків була по сосні звичайній – 345; дуб звичайний – 335; вільха чорна – 283; ясен звичайний – 280; граб звичайний – 277.

«Українська енергетична біржа продовжує нарощувати обсяги торгів необробленою деревиною. Результати торгів свідчать про наявність значного попиту на деревину українського походження та високої конкуренції учасників ринку під час торгів, що сприяє формуванню справедливої ціни» - підсумував заступник генерального директора ТОВ «УЕБ» Костянтин Шевчук.

Детальний огляд доступний за посиланням