Учора, 23 липня, на майданчику Української енергетичної біржі ПрАТ «Укргідроенерго», реалізувало весь стартовий обсяг електроенергії, а саме 37 700 Мвт-год. На аукціон було виставлено дві позиції: 30 тис. Мвт-год. пікового навантаження та 7,7 тис. Мвт-год. за графіком продажу піку неробочого дня з постачанням у серпні.

За результатами аукціону середньозважена ціна пікового навантаження знизилась на 449 грн./Мвт-год, і склала 1 251 грн./Мвт-год. Середньозважена ціна пікового навантаження вихідного дня знизилась на 463 грн./Мвт-год, і становить 1187 грн./Мвт-год.

На аукціоні спостерігався досить високий рівень конкуренції, учасниками були 14 компаній. Загальна вартість реалізованої електроенергії становить понад 46,6 млн. грн.

"Сьогодні відбувся черговий успішний аукціон на УЕБ, за результатами якого ціна пікового навантаження знизилась на 26,4% а ціна піку вихідного дня — на 28%. Реалізація державними компаніями частки обсягу генерації на біржі це механізм додаткового залучення коштів та спосіб запобігти утворенню корупційної складової під час продажу державних ресурсів" — підсумував результати аукціону Генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко.