За результатами торгів у першому кварталі 2019 року обсяги реалізації енергоносіїв на УЕБ склали понад 1,170 млн. тонн, що на 150% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Було проведено 148 торгових сесій, де укладено 2 542 угоди.

Важливим досягненням УЕБ у поточному році став запуск нової платформи для торгівлі стандартизованими контрактами за принципом двостороннього зустрічного аукціону з підтримкою системи клірингу та гарантування угод. Зараз система запущена для ринку добового балансування природного газу. У лютому поточного року між ТБ "Українська енергетична біржа" та АТ "Укртрансгаз" було підписано договір про взаємодію. Відтак учасники ринку природного газу отримали можливість врегульовувати свої добові небаланси на біржі. УЕБ передає торгові сповіщення оператору ГТС та, у взаємодії з Ощадбанком, забезпечує кліринг біржових угод.

Українська енергетична біржа вже довгий час тримає лідерську позицію серед майданчиків ProZorro.Sale за обсягом реалізації майна. Протягом першого кварталу 2019 року через майданчик УЕБ було реалізовано майна неплатоспроможних банків на суму 245,21 млн. грн. Загальний обсяг реалізації майна та активів банків на кінець кварталу склав 1,417 млрд. грн. Цей показник збільшено на 245%, в порівнянні з його значенням на кінець першого кварталу минулого року. Державною службою геології та надр України через майданчик УЕБ було виставлено на продаж 37 дозволів на користування надрами. 6-го березня вперше в Україні відбулися прозорі електронні аукціони по 10 ділянках.

В кінці лютого УЕБ почала проводити аукціони з продажу необробленої деревини. На першому аукціоні з реалізації деревини заготівлі IІ кварталу лісових господарств Київської області було реалізовано більше 900 лотів. Загальним обсяг реалізації склав 63 тис. куб. м. вартістю 83,32 млн. грн.

Підводячи підсумки першого кварталу, Генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко зазначив: "Українська енергетична біржа сьогодні проводить перетрансформацію національного біржового ринку відповідно до європейських стандартів. Ми поступово переходимо на новий якісний рівень роботи. Зокрема, ринок природного газу вже отримав можливість здійснювати торгівлю короткостроковими стандартизованими контрактами в цілодобовому безперервному режимі з забезпеченням клірингу та управління ризиками. Скоро спектр біржових товарів буде розширений іншими стандартизованими інструментами, в тому числі, довгостроковими та товарними деривативами. Українська енергетична біржа і надалі буде працювати над створенням організованого конкурентного ринку енергоресурсів та формуванням національних індикативів цін".

Підсумки діяльності Української енергетичної біржі за перший квартал 2019 року в черговий раз підтверджують її лідерські позиції та невпинний розвиток.