З 29 грудня 2020 року Українська енергетична біржа запустила торгівлю природним газом на ринку "на добу наперед" (Day-ahead). Цей ринок є складовою короткострокового ринку УЕБ, що відтепер складається з внутрішньодобового ринку та ринку "на добу наперед".

Торгівля на ринку "на добу наперед" відбувається на торговій платформі УЕБ шляхом торгівлі короткостроковими стандартизованими продуктами на УЕБ. Взяти участь у торгових сесіях ринку на добу наперед можуть усі учасники, що акредитуватися для участі у короткостроковому ринку природного газу УЕБ.

Графік проведення торгових та клірингових сесій єдиний для усіх короткострокових продуктів на УЕБ. Це 4 торгових сесії протягом доби: з 10:00-13:00, 15:00-17:30, 19:30-22:30, 0:00-5:30. Графік та умови ТУТ.

"Запуск торгів Day-ahead доповнює лінійку біржових інструментів УЕБ на ринку природного газу. Використовуючи цей інструмент учасники ринку можуть додатково планувати реалізацію ресурсу на короткостроковому ринку, що значно покращить ліквідність портфоліо учасників. Ми дослухаємось до учасників ринку та забезпечуємо якісною підтримкою на всіх етапах торгового процесу. Впровадження нових продуктів на УЕБ сприяє активному розвитку газового ринку України" — повідомляє Заступниця Голови Біржового комітету УЕБ Інна Щербина.