Сьогодні, 24 вересня, УЕБ запускає роботу Торгової платформи у «бойовому режимі» на короткостроковому ринку природного газу. Учасники ринку отримають можливість уторговувати свої небаланси в межах однієї доби з метою добового балансування своїх портфоліо.

Торгова платформа працює відповідно до вимог Кодексу ГТС та надає можливість торгівлі короткостроковими стандартизованими продуктами для врегулювання короткострокових коливань попиту/пропозиції та з метою балансування. Торгова платформа працює в режимі continuous trading на внутрішньодобовому ринку. Розрахунки за укладеними угодами відбуваються з використанням рахунків ескроу, для управління ризиком несплати.

«Оператор ГТС України» повідомляє про успішне проведення тестувань системи обміну торговими сповіщеннями та результатами їх обробки «Оператором ГТС України». Таким чином, на сьогодні усунуто практично усі технічні перепони для повноцінної роботи рику добового балансування в Україні.

"Запуск торгів у добовому режимі — це черговий крок до створення повноцінної газової біржі в Україні. Сьогодні учасники отримують ще один важливий ринковий інструмент, що дозволить врегулювати власні небаланси, що особливо в умовах посилення штрафів за небаланси та обмеження потужності на використання ПСГ. Ми уважно слідкуємо за перебігом підготовки учасників до торгів у новій системі та забезпечуємо якісною підтримкою на кожному етапі торгового процесу" — повідомляє Генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко.

З метою отримання можливості ефективно врегульовувати свої небаланси, запрошуємо всіх замовників послуг транспортування на ринку природного газу пройти акредитацію та отримати доступ до короткострокового ринку природного газу.

Переглянути записи вебінарів "Огляд торгової платформи для ринку добового балансування природного газу" та "Проведення розрахунків з використанням ескроу-рахунків при укладанні угод на ринку добового балансування" можна на нашому сайті, в розділі акредитації по добовому балансуванню.

Для оперативного інформування учасників ринку про нові заявки в торговій платформі добового балансування УЕБ запустила новий телеграм-канал "УЕБ - Добове балансування". Канал доступний за посиланням. Інформація щодо доступного обсягу та цін купівлі й продажу ресурсу оновлюється декілька разів на день.

За наявності додаткових питань та з метою проходження навчання роботі в Енергетичній торговій платформі, просимо звертатися за телефоном: 044 35 35 735.