Як і було анонсовано раніше, ТБ «УЕБ» спільно з оператором газосховищ АТ «Укртрансгаз», надає можливість учасникам ринку природного газу здійснювати торгівлю природним газом в ПСГ шляхом купівлі-продажу короткострокових стандартизованих продуктів.

Торгівля буде здійснюватися в секції короткострокового ринку природного газу ТБ «УЕБ». Приймати участь у торгах можуть замовники послуг зберігання, що отримали доступ до торгів в установленому ТБ «УЕБ» порядку. Газ в ПСГ буде торгуватися у вигляді короткострокових стандартизованих продуктів в Енергетичній торговій платформі ТБ «УЕБ» в режимі двостороннього зустрічного аукціону (continuous trading). Угоди укладаються шляхом метчінгу, а їх виконання здійснюється з допомогою клірингової системи біржі, що інтегрована з системами оператора газосховищ та банку в т.ч. за рахунками ескроу. Перед початком торгів учасники вносять гарантійні внески у розмірі 3% від вартості заявки (забезпечення підписання угод та підтвердження торгових сповіщень), а покупці вносіть 100% вартості товару на свій рахунок ескроу. Біржа обмінюється інформацією з оператором газосховищ щодо замовників послуг зберігання (наявність природного газу, розподіленого робочого обсягу тощо). Після торгів ТБ «УЕБ» направляє торгові сповіщення АТ «Укртрансгаз», а після їх підтвердження здійснює розрахунки між сторонами.

Українська енергетична біржа запрошує всіх учасників долучатися до торгів природним газом в ПСГ на короткостроковому ринку. Учасники, що вже мають доступ до короткострокового ринку ТБ «УЕБ» зможуть отримати доступ за спрощеною процедурою.