За результатами першого півріччя 2021 року на УЕБ було проведено 290 аукціонів з продажу електроенергії, 129 аукціонів на виконання ст 66 ЗУ «Про ринок електричної енергії», 120 аукціонів у комерційних секціях, 15 аукціонів на виконання ПСО для забезпечення загальносуспільних інтересів.



Протягом першого півріччя 2021 року було сформовано 758 стартових позицій в торговій зоні «ОЕС України» та 96 в торговій зоні «БуОс» на продаж/купівлю електроенергії різного типу навантаження. Загалом за перше півріччя обсяг продажу електричної енергії на ринку двосторонніх договорів склав більше 42,87 млн МВт. год. (з ПСО). Реалізовані обсяги електроенергії по торгових зонах виглядають наступним чином: в «ОЕС України» - 42,65 млн МВт. год., в зоні «БуОс»- 221,45 тис МВт. год. В тому числі, на Українській енергетичній біржі в торговій зоні «ОЕС України» було реалізовано 20,61 млн. Мвт.год. електроенергії за регульованими цінами компаній, на яких покладені спеціальні обов’язки на ринку електроенергії –ДП «НАЕК «Енергоатом» та ПрАТ «Укргідроенерго».

«Ми постійно прагнемо надавати учасникам ринку зручні торгові інструменти для здійснення ефективної торгівлі на ринку двосторонніх договорів. Результати аукціонів за перше півріччя свідчать про невпинне збільшення активності учасників, яких на сьогодні налічується 348, 47 з них долучилися до УЕБ цього року. Конкуренція та рівний доступ учасників є одними із головних складових успішного розвитку ринку електроенергії», - зауважив операційний директор УЕБ В. Брюховецький.