Дочірня компанія НАК "Нафтогаз України" ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" 5 липня на електронних біржових торгах Української енергетичної біржі реалізували 700 тис. м. куб. природного газу ресурсу липня та 700 тис. м. куб. природного газу ресурсу серпня. Середньозважена ціна склала 5 122,16 грн. за тис. куб. м. та 5 041,13 грн. за тис. куб. м. на ресурси липня та серпня відповідно.

На торгах спостерігався надзвичайно високий рівень конкуренції, що пояснювався привабливою стартовою ціною - 4 939,16 грн. з ПДВ за тис. куб. м. за ресурс липня та 5 033,13 грн. з ПДВ за тис. куб. м. за ресурс серпня. Так, за результатами торгів ціни досягли ринкового рівня цін, зокрема, середньозважена ціна на ресурс липня збільшилась на 3,7 % від стартової, а на ресурс серпня збільшення середньозваженої ціни від стартової склало всього 8 грн. за тис. куб. м.

Голова Біржового комітету Української енергетичної біржі Олексій Дубовський прокоментував результати біржових торгів: "Сьогодні у нас є всі підстави вважати, що наші очікування щодо позитивного ефекту для газового ринку від виходу такого великого гравця як Нафтогаз Трейдинг на біржу підтверджуються. Сподіваюся, що ми і надалі продовжимо втілювати наші спільні плани щодо побудови в Україні справжнього конкурентного ринку природного газу за європейським зразком та встановленню ринкових відносин на ньому".