Минулого тижня на Українській енергетичній біржі було проведено 5 торгових сесій з купівлі-продажу природного газу, на яких реалізовано більше 12 млн. куб. м. природного газу. Ініціаторами торгових сесій були сім компаній, п’ятьом із них вдалося реалізувати/закупити ресурси липня та серпня.

На торги був виставлений рекордно великий обсяг газу – більше 22 млн. куб. м., 55% якого було реалізовано. Найбільш успішними залишаються торгові сесії Нафтогаз Трейдинг, який реалізував за тиждень 100% стартових обсягів природного газу. Важливу роль при цьому відіграє вдало обрана цінова стратегія компанії, оскільки торги зазвичай проходять з підвищенням стартової ціни, як цього вимагає ринок. Також реалізували природний газ минулого тижня ПГНК, СГС, Інкоргаз.

Середньозважені ціни значно знизились у вівторок, 16 липня, а потім, до кінця тижня залишались на рівні близько 5500 грн. за тис. куб. м. як за ресурс липня, так і за ресурс серпня. Станом на 19 липня на Українській енергетичній біржі сформовані середньозважені ціни ресурсу липня - 5798,98 грн., ресурсу серпня – 5576,05 грн. за тис. куб. м.

Нагадуємо, що для участі в торгах зацікавленим сторонам зазвичай необхідно пройти процедуру KYC, а також отримати акредитацію на біржі. Запрошуємо всіх бажаючих брати участь у торгових сесіях з купівлі-продажу природного газу на Українській енергетичній біржі.