7 квітня 2021 р на Українській енергетичній біржі розпочинає роботу Рада секцій за напрямком “Електрична енергія”. До її складу увійшли представники енергогенеруючих та компаній-постачальників, а саме: ВП «Енергоатом-Трейдинг» ДП «Енергоатом», ПрАТ «Укргідроенерго», ПАТ «Центренерго», ТОВ «МХП Еко Енерджи», ТОВ «Д.Трейдінг», ТОВ «Нова-Енергетична-Компанія», ТОВ «ЕРУ Трейдінг», ТОВ «Де Трейдинг», ТОВ «Енера». Основними пріоритетами Ради є комплексна підтримка розвитку біржі з організації і проведення торгів та аукціонів по електроенергії, налагодження ефективної співпраці з бізнесом та учасниками ринку.

Рада секцій готуватиме пропозиції щодо поточних питань, пов’язаних з організацією торгівлі електроенергією, порядком здійснення розрахунків та поставки, механізмами управління ризиками, розвитку та впровадження нових технологій торгів та торгових інструментів. Також Рада секцій буде брати участь у розробці програм з підготовки фахівців біржового ринку.

Серед завдань ради - здійснення взаємодії з біржею з питань організації та розвитку біржової торгівлі та інших послуг біржі, сприяння врахуванню органами державної влади думки Ради Секцій під час формування та реалізації державної політики в енергетичній галузі, у сфері біржової торгівлі, клірингової та розрахункової діяльності тощо, підготовка спільних заходів та обговорень з актуальних питань розвитку енергетичної галузі. Рада буде проводити експертну оцінку нових проектів біржі, сприятиме впровадженню нових торгових інструментів та розроблятиме пропозиції, спрямовані на запобігання маніпулюванню цінами на біржі й іншим зловживанням і надає рекомендації для уповноважених органів біржі.

"Українська енергетична біржа активно працює над розробкою та впровадженням нововведень для розвитку торгівлі енергоресурсами, зокрема електроенергією. Свідченням цього є створення Ради секцій, що дасть змогу тісніше взаємодіяти з учасниками ринку у напрацюванні нових розробок, спрямованих на розвиток і впровадження нових технологій та продуктів", відзначив Голова біржового комітету ТБ «Українська енергетична біржа» Олексій Дубовський.