2-го травня 2019 року, відбулися успішні прозорі електронні торги на право видобутку нафти і газу. На торги було виставлено 7 лотів.

Лоти були виставлені на аукціон Державною службою геології та надр України в системі Прозорро.Продажі через електронний майданчик ТБ "Українська енергетична біржа".

Торги успішно пройшли по Північно-Єфремівській та Добренській площі (Харківська область), Ополонівській-1 площі (Чернігівська область), Калюжній-1 площі (Сумська область), Дрогобицькій площі (Львівська область) та Кадобнянському родовищі (Івано-Франківська область).

Торги по площі Ополонівська-2 не відбулися, так як, згідно з чинним порядком проведення аукціонів, заявки мають подати мінімум 2 учасника.

Абсолютним фаворитом торгів стало АТ "Укргазвидобування". Компанія стала переможцем по 5 лотам з 6 по яким відбулися торги.

В торгах по Дрогобицькій площі переможцем стала ТОВ "Єдина нафтогазова компанія".

Також активну участь в торгах по Кадобнянському родовищі приймали ТОВ "Прикарпатресурс" та ТОВ "Нафтогазова компанія "БанГаз".

"Це вже другі успішні нафтогазові торги, що були проведені через електронний майданчик ТБ "Українська енергетична біржа". Ми пишаємося тим, що стали частиною процесу реформування та розвитку нафтогазової галузі. Ці торги довели, що ТБ "Українська енергетична біржа" є надійним партнером для торгівлі в системі Прозорро.Продажі", - зазначив Генеральний директор електронного майданчика ТБ "Українська енергетична біржа" Олександр Коваленко.

"Проведення електронних торгів на нафтогазові ділянки є великим успіхом у реформуванні індустрії. Сьогодні аукціони відбулися по шести ділянках із запропонованих семи, що свідчить про зацікавленість інвесторів в нових площах. Як і під час перших березневих торгів, другий раунд пройшов за участі лише українських видобувників. Ми очікуємо на посилення конкуренції у майбутніх онлайн-аукціонах та конкурсах УРП за рахунок участі іноземних компаній. Сподіваємося, що процес визначення переможця конкурсу відбуватиметься, як і в електронних торгах, максимально прозоро та з рівним доступом усіх бажаючих", - зазначив виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України Роман Опімах.