Шановні колеги, повідомляємо, що Постановою НКРЕКП №2124 від 18.11.2020 року з 01.01.2021 погоджено новий розмір фіксованого платежу «Оператора ринку» за участь на ринку «на добу наперед» та внутрішньодобовому ринку, та тариф на здійснення операцій купівлі-продажу електричної енергії.

Відповідно до пункту 13.1. Регламенту організації та проведення електронного аукціону з продажу електричної енергії на Товарній біржі «Українська енергетична біржа», для відшкодування Організатору аукціону витрат, пов’язаних з організацією та проведенням аукціону з учасників аукціону, справляється комісійний збір згідно з «Тарифами на послуги Товарної біржі «Українська енергетична біржа».

Згідно Тарифів, розмір фіксованого місячного платежу за участь в аукціонах з продажу електричної енергії на ТБ "УЕБ", та розмір комісійного збору за здійснення операцій купівлі та/або продажу з учасників, які уклали в ПП БЕТС угоду (угоди) встановлюється на рівні ½ від розміру відповідних платежів, що є складовими вартості послуг Оператора ринку відповідно до статті 4.4 Розділу ІV. Правил ринку «на добу наперед» та внутрішньодобового ринку затверджених Постановою НКРЕКП 14.03.2018 № 308 (з урахуванням змін), та сплачується кожною стороною аукціонного свідоцтва.

У зв’язку з цим, розмір фіксованого місячного платежу за участь в аукціонах на ТБ "УЕБ" з 01.01.21 становитиме 1 508,095 грн (без ПДВ), та платіж за здійснення операцій купівлі та/або продажу з учасників, які уклали в ПП БЕТС угоду (угоди) - 1,835 грн./МВт.год (без ПДВ).

Формування тарифів на послуги ТБ «УЕБ» залишаються без змін. З актуальними тарифами ви можете ознайомитись на сайті, в розділі Тарифи.