Головним принципом роботи Української енергетичної біржі – є дотримання чинного законодавства, вимог нормативно-правових документів, правил торгівлі. Біржа постійно здійснює моніторинг учасників ринку щодо контролю порушень регламенту, виконання зобов’язань сторонами до укладених договорів.

Біржовий комітет був вимушений застосувати санкції до семи учасників-порушників, які брали учать у торгах в секції «Необроблена деревина та пиломатеріали», через не виконання своїх зобов’язань та неукладання договору купівлі-продажу необробленої деревини з продавцем за результатами аукціонів з продажу необробленої деревини, що відбулися 25, 31 березня, 5, 7, 11, 12 квітня, 3 та 7 травня 2022 року.

Учасники-порушники протягом 3-х місяців не будуть допущені до участі у біржових торгах (аукціонах), які будуть ініційовані відповідними підприємствами Житомирської, Вінницької, Рівненської, Львівської, Хмельницької, Закарпатської, Івано-Франківської області.

Торги на УЕБ завжди доступні для кожного, прозорі та відбуваються на засадах конкуренції.

Задля недопущення виникнення подібних ситуацій Біржовий комітет наголошує на необхідності дотримання правил й виконання зобов’язань усіма учасниками торгового процесу.