Минулого тижня, на Українській енергетичній біржі істотно активізувалися біржові торги природним газом. В результаті торгів, було проторговано 8,7 млн. куб. м. за середньозваженими цінами 9740-9757 грн/тис куб. м. Найактивнішими учасниками торгів стали "Полтавська газонафтова компанія" (СП "ПГНК"), ПАТ "Укрнафта", ТОВ "Інвестпромгаз".

Українська енергетична біржа інтенсивно готується до запуску ринку добового балансування природного газу та вже почала проводити допуск учасників до нової торгової платформи "Енергетична торгова платформа".

З метою опрацювання технології торгів та максимального налагодження бізнес-процесів, Українська енергетична біржа запрошує всіх учасників ринку пройти навчання щодо роботи в новому програмному продукті. Спеціалістами Української енергетичної біржі було розроблено власний відповідний відеокурс, а для акредитованих учасників щоденно проводяться практичні заняття (імітаційні торги). Всі навчальні заходи та матеріали надаються спеціалістами Української енергетичної біржі безкоштовно.

До запровадження ринку добового балансування, "Енергетична торгова платформа" буде працювати як Інформаційна платформа біржі для укладення угод при здійсненні позабіржової торгівлі. Після запуску нової моделі ринку природного газу, програмний продукт "Енергетична торгова платформа" буде також підкріплена всіма необхідними біржовими інструментами для функціонування в якості Торгової платформи зі стандартизованими продуктами з часовим інтервалом на "внутрішньодобовому" ринку або на ринку "на добу вперед".