За даними, що опубліковані у модулі бізнес-аналітики системи ProZorro.Продажі, за результатами 11-ти місячної роботи у 2017 році серед електронних майданчиків абсолютним лідером з обсягів продажу активів банків є майданчик ТБ "Українська енергетична біржа", клієнти якої придбали активів на понад 571 млн. грн., що на 38% випереджає найближчого конкурента. Нагадаємо, що у системі ProZorro.Продажі акредитовано більше 40 майданчиків.

За результатами торгів лоти було реалізовано із високим зростанням ціни продажу, що демонструє як ефективність електронного майданчика ТБ "Українська енергетична біржа, так і системи ProZorro.Продажі в цілому.

"Ми давно почали співпрацювати з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, наш досвід показує, що запорукою вдалої роботи є індивідуальний підхід як до кожного клієнта, так і до кожного активу, який ми реалізуємо. Ми супроводжуємо клієнтів до завершення процедури викупу активів та надаємо повну технічну, консультаційну та юридичну підтримку. У підсумку ми маємо найбільшу кількість успішних аукціонів саме на нашому майданчику" зазначив Генеральний директор Товарної біржі "Українська енергетична біржа" Олександр Коваленко.

Нагадаємо, що з березня 2017 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб дозволив фізичним особам брати участь в аукціонах з продажу прав вимоги за кредитними договорами, які обліковуються на балансі неплатоспроможних банків. Це означає, що кожен бажаючий отримав змогу викупити кредит без зайвих фінансових посередників, зекономивши на цьому чималі кошти. Фахівці ТБ "Українська енергетична біржа" допомагають клієнтам побудувати правильну стратегію участі в аукціонах”.

Щодо перспектив зазначеного напрямку Олександр Коваленко додав:

"По-перше, ми чекаємо на більш активну діяльність Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у питанні виставлення активів на продаж. ФГВФО та НБУ неодноразово наголошували, що планують у 2017 році виставити на продаж 90% всіх активів збанкрутілих банків.

По-друге, вже впроваджено новий тип аукціону - "голландський", аукціон на пониження, метою якого є пришвидшення процесу реалізації, а отже всі учасники ринку, від покупців до Фонду, зможуть задовольнити свої потреби. Умови торгів значно змінюються, але проблем у клієнтів не виникне, оскільки ми опікуємося покупцями з самого початку".