У середу, 18 серпня, на аукціонах було реалізовано 98% необробленої деревини від виставленого об’єму. Ініціаторами виступили лісові господарства Вінницької, Чернівецької і Чернігівської областей.

Найбільшим попитом користувалась сосна звичайна, дуб звичайний і береза повисла, де частка їх реалізації у загальній структурі склала 56%, 12% і 7% відповідно. Також була реалізація таких порід як граб звичайний, тополя тремтяча, ясен звичайний та інші. Загалом було реалізовано більше 12 тис. куб. м. на загальну вартість 34,11 млн. грн. з урахуванням ПДВ. Максимальне зростання стартової ціни було зафіксоване на рівні 277,5%.

На графіку нижче зображено породи деревини і їх максимальні значення, які зросли у ціні більше ніж на 100% під час аукціонів. Враховуючи, що крок аукціону складає 1% максимальна кількість кроків була по грабу звичайному – 277; дуб звичайний – 241; тополя тремтяча – 205; ясен звичайний – 167; ялиця біла – 130; ялина європейська – 124; сосна звичайна - 119.


«Високий рівень реалізації деревини є показником ефективності біржових торгів необробленою деревиною. Сьогодні ми спостерігаємо високу активність учасників торгів з усієї України» - додав слово заступник генерального директора ТОВ «УЕБ» Костянтин Шевчук.