На аукціонах ТОВ "Українська енергетична біржа" триває успішна реалізація електроенергії за довгостроковими контрактами на ринку двосторонніх договорів. За підсумками аукціонів, станом на 10 вересня в торговій зоні ОЕС України реалізовано 8,09 млн МВт.г електроенергії з постачанням до кінця 2021 року. Відпуск відбуватиметься за графіками базового навантаження і за блочними позиціями. Так, 10 вересня Енергоатом-Трейдинг реалізував 890,2 тис. МВт-год. електроенергії базового навантаження з постачанням у листопаді-грудні 2021 року.

Ініціаторами аукціонів на продаж та купівлю виступали: Центренерго, Енергоатом-Трейдинг, Гарантований покупець, Фірма “ТехНова”, Євро-Реконструкція тощо.

Нещодавно розпочалась реалізація електроенергії за довгостроковими контрактами, відпуск за якими припадає на 2022 рік. Центренерго реалізовано 218,4 тис. МВт.г базового навантаження в торговій зоні ОЕС України за середньозваженою ціною 1750 грн/МВт.г. і періодом відпуску 01.10.2021 - 31.03.2022 р.

«Незабаром очікуємо збільшення активності учасників ринку, які пропонуватимуть ресурс на наступний рік. Це дасть можливість сформувати початкові ринкові ціни та отримати довгостроковий орієнтир для учасників ринку електроенергії», – зазначив Генеральний директор УЕБ О. Коваленко.