На торгах 21 червня дві компанії здійснювали закупівлю природного газу ресурсу липня. ДП "Укравтогаз" придбав 3,46 млн. куб. м. палива за середньозваженою ціною 5 470,00 грн. за тис. куб. м. з ПДВ.

Це вже другі успішні торги компанії, яка акредитувалась на Українській енергетичній біржі у березні 2019 року. Під час торгової сесії за конкурентних умов стартова ціна 5700 грн. за тис. куб. м. була знижена на 230 грн. Кінцева середньозважена ціна закупівлі ДП "Укравтогаз" становила 5470 за тис. куб. м., що на 30 грн. нижче ціни закупівлі іншого учасника торгів - ДП "Укрспирт". Таким чином, названі дві компанії сформували ціну ресурсу липня 5481,16 грн. за тис. куб. м. станом на 21 червня 2019 року.

"Ми пишаємось тим, що підприємство однієї з стратегічно важливих галузей України обрало Українську енергетичну біржу для проведення закупівель природного газу. Результати останньої торгової сесії довели, що ціна палива на біржовій платформі регулюється виключно ринковими методами, за уникнення будь-яких маніпуляцій та на основі загальноєвропейських понижувальних трендів" - зазначив Генеральний директор Української енергетичної біржі Олександр Коваленко.

Нагадаємо, ДП "Укравтогаз" є дочірнім НАК "Нафтогаз України" і ввійшов до складу дивізіону "Нафта" материнської компанії на початку 2019 року. Основним видом його діяльності є експлуатація 90 автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій по Україні загальною потужністю 687,5 млн. куб. м.