Europex офіційно схвалили членство ТБ "Українська енергетична біржа" (УЕБ), за відповідне рішення проголосували всі країни-члени з правом голосу. Відтепер Українська енергетична біржа є офіційно прийнятим учасником Асоціації Європейських Енергетичних Бірж (Association of European Energy Exchanges, Europex). Вже понад півроку УЕБ є асоційованим членом Europex та бере участь у спільній роботі з міжнародними партнерами. Рішення про прийняття до асоціації було ухвалене 18 жовтня 2019 року, зараз це офіційно засвідчили усі учасники асоціації.

Europex це професійна асоціація, що об’єднує європейські енергетичні біржі, та на сьогодні налічує 29 членів. Асоціація представляє інтереси оптових біржових ринків електроенергії, газу та торгівлі квотами парникових газів, фокусується на розробці європейської нормативно-правової бази для оптової торгівлі енергією та організовує дискусійний майданчик на європейському рівні.

Приєднання ТБ "Українська енергетична біржа" до Europex дає поштовх для нового етапу розвитку. Участь в асоціації дає можливість обміну досвідом діяльності на енергетичних ринках Європи, сприятиме адаптації нормативно-правової бази відповідно до європейських стандартів та впровадженню нових рішень дивлячись на кращі європейські практики.

"Завдяки налагодженню міжнародних зв’язків ми маємо змогу посилити співпрацю з міжнародними енергетичними біржами. УЕБ досягла значних результатів зі становлення внутрішнього організованого ринку, ми впроваджуємо європейські правила та стандарти, тому для нас важливо бути активним учасником професійної асоціації. Це ще один крок до визнання УЕБ на міжнародних ринках." – зазначив Голова біржового комітету ТБ "Українська енергетична біржа" Олексій Дубовський.