У квітні на Прозорро.Продажі відбулося більше 3 тисяч успішних аукціонів, які наповнять бюджети різних рівнів на суму у понад 1 мільярд грн. Найдорожчим проданим лотом місяця став спецдозвіл на користування надрами Юліївського родовища (Золочівського блоку), що на Харківщині, від Державної служби геології та надр України. При стартовій ціні у 58,7 млн грн переможець придбав його за 120,6 млн грн. Учаснику успішно підготуватися до торгів допомогли на електронному майданчику ТБ «Українська енергетична біржа».

Загалом за підсумками квітня майданчик УЕБ став лідером продажів на прозорих аукціонах за рівнем доходів, охопивши до 20% ринку.

«Запорука нашого успіху – кваліфікована та досвідчена команда професіоналів. Адже учасники, котрі подають заявки на аукціони через наш маркетплейс, завжди мають якісну технічну підтримку та супровід менеджерів у підготовці до торгів. А якісна та повноцінна підготовка до аукціону – це перший крок до перемоги», – коментує генеральний директор ТБ «Українська енергетична біржа» Олександр Коваленко.

Так учасники, котрі працювали на майданчику ТБ «УЕБ», змогли перемогти в аукціонах із великою конкуренцією: по 6, 8 чи й 13 потенційних інвесторів. Саме стільки претендувало на нежитлові приміщення у Львові по вул. Генерала Тарнавського, 66, за лоти із металобрухтом чи необробленою деревиною.

«Пишаємося, що завдяки нашій роботі організатори аукціонів можуть додатково отримати дохід до свого бюджету, а інвестори - необхідні для бізнесу приміщення, дозволи на видобуток надр, чи сировину на зразок металобрухту і необробленої деревини. Тому запрошуємо учасників до наступних аукціонів. У травні, наприклад, відбудеться приватизація кількох підприємств спиртової галузі, комбінатів хлібопродуктів та інших цікавих об’єктів», – говорить Олександр Коваленко.