У програмному продукті BETS у версії Electric Power, де відбуваються аукціони з продажу електричної енергії, додано новий функціонал, що дозволяє учасникам під час аукціону в автоматичному режимі відслідковувати зміну ціни для власної пропозиції при її зміні іншими учасниками в період торгів. Він знаходиться у вікні поточної позиції, у зоні «Прийняття умов позицій» під поточною ціною.

Після початку торгів, за замовчуванням, встановлюється функція відслідковування, яку користувач може зняти, прибравши позначку біля напису «Відслідковування ціни».

У випадку, якщо позначка відслідковування ціни встановлена, ціна буде змінюватись згідно зі зміною її на торгах на крок аукціону. Якщо позначка відслідковування ціни не встановлена, то користувач може встановити свою ціну і вона не буде змінюватись при зміні ціни в період торгу між іншими учасниками.

Встановивши свою ціну, користувач має можливість надіслати її на торги, таким чином перебивши поточну ціну, яка склалась на торгах на той момент. У такому разі торг почнеться за відправленою користувачем ціною.

"Ми продовжуємо роботу над удосконаленням торгових процесів та пропонуємо учасникам ринку новий функціонал. Нововведення для відслідковування ціни, яке ми впроваджуємо в торговій системі на прохання учасників ринку, дає можливість під час аукціону відразу бачити актуальну ціну лоту за якою відбувається торги, що допомагає оперативному прийняттю рішень під час аукціону. Ми активно працюємо у напрямку покращення торгового процесу та намагаємося враховувати потреби учасників. Запрошуємо висловлювати свої побажання і пропозиції для покращення процесу аукціонів", наголосив Генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко.

Детальніше про роботу нового функціоналу можна переглянути за посиланням.