17 серпня 2021 року, відбулось перше засідання Ради секції при Товаристві з обмеженою відповідальністю «Українська енергетична біржа» за напрямком «Необроблена деревина». На засіданні були присутні представники Державного агентства лісових ресурсів, ДП ЛІАЦ, а також інші представники підприємств та асоціацій деревообробної та лісозаготівельної галузі.

Одним з головних нововведень на ринку необробленої деревини, що планується впровадити найближчим часом, — торгівля з попереднім оглядом деревини, що пропонується до продажу. Це дає можливість учасникам ринку проконтролювати якість деревини перед укладанням угоди. Також прийнято рішення про створення гарячої лінії на сайті ueex.com.ua для оперативного реагування на порушення при допуску відповідальних осіб на огляд деревини.

На засідання ради секцій також прийнято рішення про запровадження можливості учасникам ринку організувати аукціони з ініціативи покупця. Це відкриває учасникам можливість організувати аукціон з конкретним переліком позицій, що заплановані до придбання покупцем у зручний для нього час.

“Ми вдячні всім учасникам за оперативний відгук на створення Ради секції. Ми постійно працюємо над покращенням торгів необробленою деревиною у різних аспектах. Сьогодні ми починаємо підготовку до впровадження прийнятих нововведень з метою підтримки та забезпечення деревиною регіональних суб’єктів малого та середнього бізнесу, що значно підвищує інтерес учасників до біржових торгів необробленою деревиною”, – зазначив заступник генерального директора ТОВ «УЕБ» Костянтин Шевчук.

Підсумовуючи, було вирішено проводити засідання Ради секцій на постійній основі для вирішення актуальних питань на ринку деревини. Наступне засідання заплановано провести 07.09.2021р.