У четвер, 26 серпня, на аукціонах було реалізовано 99,4% необробленої деревини від виставленого об’єму. Ініціаторами виступили лісові господарства Київської, Хмельницької і Сумської областей.

Найбільше було реалізовано сосни звичайної, де її частка реалізації у загальній структурі склала 96%. Також була реалізація таких порід як ясен звичайний, дуб звичайний, береза повисла та інші.

Загалом було реалізовано більше 100 тис. куб. м. на загальну вартість 251,55 млн. грн. з урахуванням ПДВ. Приріст проданої деревини склав 80,4 тис. куб. м.(389%) у порівнянні з 25 серпня. Враховуючи, що найбільше у загальній структурі продаж склала сосна звичайна, на графіку нижче зображено її реалізацію, а саме лісоматеріали за обласним пунктом і класом якості. Іншу питому вагу в об’ємі реалізації склала деревина дров’яна.

Максимальне зростання стартової ціни було зафіксоване на рівні 262%. Враховуючи, що крок аукціону складає 1% максимальна кількість кроків склалась наступним чином: сосна звичайна – 262; дуб звичайний – 114; береза повисла – 83; ясен звичайний – 64; клен гостролистий – 48.

«Активність торгів на ринку необробленої деревини мотивує учасників з багатьох регіонів України активно проходити акредитацію та брати участь на аукціонах УЕБ. Реалізація у 99% підтверджує високу ефективність біржових торгів» - зазначив заступник генерального директора ТОВ «УЕБ» Костянтин Шевчук.