Майданчик ТБ «Українська енергетична біржа» запрошує долучитися до аукціонів з продажу необробленої деревини в Тернополі, Львові, Харкові, Полтаві та інших містах. Нові законодавчі норми, що були запроваджені у лютому 2020 року, зобов’язують великі лісові господарства продавати частину сировини через електронну систему Прозорро.Продажі.

Продаж необробленої деревини в Тернополі – аукціони на Prozorro.Sale

Вимоги ліквідувати корупцію у сфері зеленого бізнесу з боку громадськості та міжнародних партнерів, а також тіньовий ринок лісоматеріалів посприяли тому, що український уряд змінив процедуру продажу деревини. Ухваливши відповідну Постанову № 1178, з 01 лютого 2020 року влада зробила обов’язковою реалізацію сировини на електронних торгах системи Прозорро.Продажі для великих лісгоспів.

На прозорих аукціонах з продажу необробленої деревини у Тернополі та по всій країні ви можете поборотися за лоти, вартість яких стартує від 200 тис. грн., а об’єм мінімум 150 куб. м. Це можна зробити на офіційному акредитованому майданчику ТБ «Українська енергетична біржа», зареєструвавшись на сайті sale.ueex.com.ua.

Великі лісові підприємства з доходом від 10 млн. грн. на рік повинні виставляти через систему Prozorro.Sale не менше 25% від місячної заготівлі лісоматеріалів. Однак найближчим часом прогнозується обов’язкова участь у публічних аукціонах всіх лісових господарств.

Такий рішучий крок на шляху до чесного бізнесу уже зробила Закарпатська область, яка є лідером у сфері продажів необробленої деревини. Відтепер на цій території уся реалізація лісу буде проходити через систему Прозорро.Продажі.

До моменту впровадження в дію Постанови № 1178 лісгоспи співпрацювали з покупцями за прямими договорами. Це дозволяло нехтувати певними нормами і тримати частину лісового бізнесу в тіні, приховуючи реальні прибутки та управляючи цінами на свій розсуд. Наслідками таких порушень стали значні збитки для держави та незаконне збагачення чиновників.

Але ситуація змінилася завдяки прозорим аукціонам з продажу лісу в Прозорро.Продажі. Їх пройшло уже більше 1000. Дохід від таких торгів для лісозаготівельної галузі склав 277 млн. грн. І це менше ніж за рік.

Аукціони з продажу необробленої деревини в м. Тернопіль проходять на майданчику ТБ УЕБ

На майданчику Торгової біржі «Українська енергетична біржа» були проведені торги з продажу лісу на суму 11 млн. грн., що доводить ефективність цієї процедури.

Реєструючись на сайті sale.ueex.com.ua та роблячи ставки на аукціонах з продажу необробленої деревини у Тернополі чи інших містах, ви берете участь у чесній грі із справедливими результатами.

На нашому майданчику, окрім лісу-кругляка, ви можете позмагатися за що завгодно – від офісних канцтоварів до елітної нерухомості. Підключайте Email-розсилку та Telegram-бот, щоб не пропустити цікаві для вас аукціони. Новини у сфері продажів лісоматеріалів чекають на вас на нашій сторінці у Facebook.