Продаж необробленої деревини у Львові на аукціоні Прозорро.Продажі – важливий крок, на який українська влада нарешті наважилася у 2020 році. До цього моменту заготовлений ліс реалізовувався різними, не завжди чесними шляхами. Торги, що проводяться у електронному форматі, допомагають вивести ринок з тіні, гарантують учасникам рівні правила гри та легально наповнюють держбюджет.

Продаж необробленої деревини у м. Львів на аукціоні Prozorro.Sale – без корупції, посередників та тіньових схем

Як свідчить статистика, лише у 2019 році загальний прибуток від реалізації лісоматеріалів різних видів склав 15 млрд. грн. Однак через відсутність чітких, а головне – прозорих, правил відповідальні чиновники мали змогу незаконно класти собі у кишеню десятки, а то й сотні тисяч гривень. Працювало це наступним чином: продаж необробленої деревини у Львові без аукціону був звичайною справою. У будь-якому регіоні покупці (найчастіше ними виступають приватні деревопереробні підприємства) змушені укладати угоду безпосередньо з лісгоспом. При цьому нерідко погоджуючись на неприйнятні умови – непрозоре формування цін, завищену собівартість та неналежну якість сировини.

Співпраця з ДП «Прозорро.Продажі» надала учасникам ринку значні переваги. Створений в Україні сучасний антикорупційний стартап для усього світу став прикладом того, як треба долати корупцію. Сотні об’єктів державної та комунальної власності щодня успішно реалізуються на електронних аукціонах. Сама процедура є повністю прозорою, а за ходом торгів спостерігають не лише відповідні контролюючі органи, а й прості громадяни.

В електронному аукціоні з продажу необробленої деревини у Львові допоможуть перемогти фахівці майданчика sale.ueex.com.ua

Усього за чотири роки на спеціальних майданчиках, у тому числі ТБ «УЕБ», відбулося більше 300 тис. онлайн-торгів, завдяки яким бюджет країни вже поповнився на 30 млрд. грн. Також непідробний інтерес в учасників викликає практично кожен аукціон з продажу необробленої деревини у Львові та інших регіонах, що проводиться з використанням системи Прозорро.Продажі. Покупці більше не повинні погоджуватися на все, що їм пропонує нечесний продавець.

Протягом 2020 року в Україні було проведено більше 1 000 торгів, на яких лісозаготівельні підприємства здебільшого реалізовували великі лоти лісу-кругляку (від 150 куб. м). Наразі сумарний дохід від них складає 282 млн. грн., причому більше 11 млн. грн. сплатили клієнти майданчика sale.ueex.com.ua.

Активними учасниками, що регулярно виставляють на онлайн-торги круглий ліс та дров’яну деревину промислового використання у Львівській області, виступають наступні підприємства:

• Бродівський лісгосп;
  • Сколівський;
  • Самбірський;
  • Славський ЛГП «Галсільліс».

Щоб перемогти у відкритому аукціоні з продажу необробленої деревини як у м. Львів, так і інших областях України, реєструйтеся на майданчику ТБ «Українська енергетична біржа». З усіма питаннями звертайтеся до наших менеджерів - (044) 337-77-65. Слідкувати за появою цікавих торгів вам допоможе регулярна Email-розсилка та наш Telegram-бот.