Зміни, внесені урядом до низки профільних законопроектів, передбачають реалізацію круглих лісоматеріалів на ліцензованих товарних біржах у формі публічних аукціонів. Така процедура дозволяє залучити більшу кількість покупців без зайвих витрат на рекламу. Крім цього, перевагами таких торгів є те, що вони стали прозорими та відкритими для громадськості, а також ліквідували корупційні схеми.

Ціни на круглі лісоматеріали на організованих біржових торгах

Публічні торги проводять на товарних біржах на зразок УЕБ, які отримали відповідну ліцензію. Завдяки їм ринок лісу став дійсно прозорим і незалежним. Зокрема, ТОВ «Українська енергетична біржа» яка займає лідируючі позиції на ринку – ми першими з аналогічних платформ пройшли сувору перевірку та отримали дозвіл на проведення електронних торгів необробленою деревиною. Експерти нашої компанії мають усі необхідні знання і значний досвід для проведення онлайн-аукціонів з продажу лісу на найвищому рівні.

Електронні торги є одночасно зручним і простим способом для пошуку нових покупців та реалізації різноманітних державних, комунальних та приватних активів і ресурсів. Від моменту проведення першого аукціону з реалізації необробленої деревини за новими правилами на товарних біржах держбюджет поповнився на суму понад 13 млрд. грн. Цей напрямок біржових торгів активно розвивається, тому ця цифра постійно зростає.

Залежно від класу якості дерева та його породи ціна на круглі лісоматеріали коливається у діапазоні від 280 грн. до кількох тисяч за куб. м.

У січні 2023 року від роботи прозорих аукціонів дохід у лісозаготівельну галузь на УЕБ склав 440 млн. грн. Ці кошти пішли на розвиток лісгоспів, а не у кишені зацікавлених осіб, що ще раз підтверджує переваги продажу лісу на електронних біржових торгах.

Продаж круглих лісоматеріалів різних порід на біржі ТОВ «УЕБ»

На ТОВ «Українська енергетична біржа» ви можете знайти такі круглі лісоматеріали листяних порід: клен, вільха, береза, граб, каштан, дуб, ясен, тополя та багато інших.

Ця деревина служить матеріалом для внутрішніх конструкцій, що добре провітрюються і захищені від загнивання. Наприклад, внутрішні двері, проступи сходів, елементи крокв, плінтуси, коробки слухових вікон, опалубка покрівель тощо.

Також на сайті ueex.com.ua представлені і круглі лісоматеріали хвойних порід: сосна, ялина, модрина, ялиця. Така деревина з давніх-давен використовується у будівництві і є надійним матеріалом для покрівель. Перевагами хвої є також невисока вартість, міцність, простота обробки, низька теплопровідність, екологічна чистота.

Якщо ви хочете придбати необроблену деревину на електронному аукціоні, який організувала ТОВ «Українська енергетична біржа», проходьте швидку процедуру акредитації та сплачуйте реєстраційний і гарантійний внески. А наші спеціалісти в свою чергу забезпечать вас усіма необхідними знаннями та допоможуть одержати перемогу на торгах. Телефонуйте персональному менеджеру на гарячу лінію (044) 35-77-537.

Щоб дізнаватися про появу нових лотів з лісоматеріалами чи інших товарів, підписуйтеся на електронну розсилку та підключайте Viber- або Telegram-бот.