Сьогодні, 14 червня, на сторінці УЕБ був запущений новий аналітичний сервіс – «Калькулятор вартості покриття споживання електроенергії продуктами УЕБ». Калькулятор розраховує оптимальні обсяги закупівлі електроенергії на ринку двосторонніх договорів для покриття потреб власного портфелю таким чином, аби уникнути негативних фінансових результатів у разі різкого падіння або зросту ціни.

Завантаживши погодинний графік споживання, калькулятор дає змогу зручно обрати оптимальну стратегію закупівлі за допомогою бажаних продуктів за типом графіка навантаження та їх обсяги, орієнтуючись на ціни кожної одиниці обсягу за такими значеннями, як ціна графіку споживання, ціна покриття (продуктами УЕБ графіка споживання), та ціни відкритих позицій – надлишків та нестач. Таким розрахункам допоможе візуалізація графіка, що містить усі вибрані дані, та функція автоматичного підбору параметра, яка зведе підсумкову ціну кожної години електроенергії до оптимальної.

«Інструмент, який ми сьогодні представляємо для користувачів, допоможе розрахувати власний графік споживання та показати можливі резерви для оптимізації закупівель електроенергії на аукціонах УЕБ. У широкому розумінні запуск сервісу є одним із кроків для розвитку біржового ринку шляхом залучення нових учасників, він покликаний допомогти учасникам визначити який продукт потрібен саме для нього», - зазначив Генеральний директор УЕБ О. Коваленко

ТОВ «УЕБ» постійно прагне знаходиться в тісному діалозі з учасниками ринку з метою швидкого реагування на вимоги та потреби ринку. Тому ми прагнемо підтримувати зворотній зв’язок з учасниками та просимо також інформувати нас про всі виниклі пропозиції чи зауваження щодо нових сервісів.

Відеоінструкція по роботі з калькулятором вартості покриття споживання електроенергії продуктами УЕБ