Вчора, 19 липня, на ТБ "Українська енергетична біржа" пройшли чергові електронні біржові торги природним газом за результатами яких було реалізовано весь виставлений обсяг. Так 5 млн.м.куб. газу ресурсу серпня 2017 року які виставила на торги ТОВ "Еско-Північ" (входить до "Burisma Holdings") були реалізовані за середньозваженою ціною 6 813,00 грн. за тис.м.куб з ПДВ., в той час як СП "Полтавська газонафтова компанія" реалізовала на торгах свої 2 млн.м.куб, ресурс серпня за середньозваженою ціною 6 804,25 грн. за тис.м.куб з ПДВ.

Відзначмо, що СП "Полтавська газонафтова компанія" вдруге на цьому тижні провела успішні електронні біржові торги. Так, 17 липня 5,6 млн.м.куб природного газу ресурсу серпня 2017 року були реалізовані за середньозваженою ціною 6 800,18 грн. за тис.м.куб.

"За цей тиждень ми спостерігали велику концентрацію торгів, в першу чергу це пов’язано з біржовою моделлю роботи біржі, яка дозволяє ефективно продавати ресурс. На торгах нас очікувало незначне зростання цін на фоні різнонаправленних коливань на європейських хабах. Зараз трейдери починають закачувати газ в ПСГ в очікуванні росту цін перед початком опалювального сезону, що спровокувало значний попит з боку продавців." - прокоментував результати торгів генеральний директор ТБ "УЕБ" Олександр Коваленко.

Також 18 липня ще 6 млн.м.куб природного газу ресурсу серпня 2017 року виставляли на торги "УЕБ" три компанії: ТОВ "МЕТ Україна", ТОВ "Крафт Енерджи" та ПрАТ "ВК" Укрнафтобуріння".