ТБ «Українська енергетична біржа» запустила два нових сервіси, які допоможуть в розрахунках та прогнозуванні цін та обсягів, більш точно відображатимуть ліквідність ринку двосторонніх договорів.

19 листопада на головній сторінці УЕБ був запущений інформер середньозважених цін за напрямком «Електрична енергія» за торговими зонами, на якому зображені середньозважені ціни по типах графіків та періодах постачання електричної енергії, що формуються на Біржі. Кожен учасник вже сьогодні може розмістити інформер УЕБ на своєму сайті, що дасть змогу розширити спектр наданої Вами інформації.

30 листопада на УЕБ запущений інший сервіс – «Середньозважені ціни за типами графіку постачання», який відображає накопичувальні середньозважені ціни та обсяги щоденно в розрізі місяця. Ціни та обсяги у даному сервісі виводяться кожного дня по періодах постачання в межах окремої торгової зони, з урахуванням усіх аукціонів (крім ПСО та експорту за межі території України). За допомогою середньозважених цін можна проаналізувати динаміку цін на ринку двосторонніх договорів.

Створення нових сервісів приурочені до серії семінарів на тему «Організація торгівлі електроенергією на оптовому ринку» за участю спікера Кшиштофа Рогульського, експерта ринку електричної енергії. Серія семінарів була організована для акредитованих учасників УЕБ за підтримки Біржі та відбулася 12 – 19 листопада 2020 року. Усього прийняли участь та завітали понад 240 учасників, які отримали корисну та актуальну інформацію від провідного експерта.

ТБ «УЕБ» постійно прагне знаходиться в тісному діалозі з учасниками ринку з метою швидкого реагування на вимоги та потреби ринку. Тому ми прагнемо підтримувати зворотній зв’язок з учасниками та просимо також інформувати нас про всі виниклі пропозиції чи зауваження щодо нових сервісів.