Сьогодні стартувала серія вебінарів для учасників ринку електроенергії на тему «Організація торгівлі електроенергією на оптовому ринку». Головним спікером виступає польський експерт з трансформації енергетичного сектору Кшиштоф Рогульський.

Семінар привернув на себе велику увагу учасників ринку електроенергії. Кількість переглядів онлайн-трансляції досягала 234 учасників, від 200 компаній.

Відкрила семінар виконуюча обов’язки міністра енергетики Ольга Буславець. Вона висловила впевненість у розвитку ринку електроенергії, відзначивши ефективною світовою практикою централізацію торгівлі електроенергією на біржі для формування ринкових цін. Також відзначила роботу Міністерства, спільно з європейськими партнерами ЄБРР та Секретаріатом енергетичного співтовариства над розвитком біржової торгівлі на УЕБ відповідно до європейських стандартів.

Також в обговоренні приймали активну участь представники НКРЕКП.

Олексій Дубовський, Голова біржового комітету Української енергетичної біржі, у своєму виступі відзначив позитивні зміни на ринку електроенергії в Україні, що сприяли розвитку конкуренції та формуванню справедливої ціни.

Кшиштоф Рогульський є головним спікером семінару. Сьогодні ним були підняті актуальні проблеми на ринку електроенергії в Україні. Представники НКРЕКП також брали участь та ініціювали активну дискусію зі спікером. Протягом усього семінару кількість учасників була не менше двохсот, що в черговий раз говорить про актуальність піднятих питань. Вони ставили багато запитань та торкались не тільки аспектів роботи на українському ринку, а й досвіду європейських країн.

Наступний вебінар відбудеться 16 листопада о 14:00. Усі зареєстровані учасники отримають посилання у день проведення вебінару.