В квітні 2021 року позиції на продаж зі скрапленого газу своїх структурних підрозділів виставляло АТ «Укргазвидобування». За аналізований період на Українській енергетичній біржі було проведено 9 аукціонів. Реалізовано 13 604 тонн скрапленого газу, що на 93% більше результату березня, на загальну вартість 324,59 млн. грн. з урахуванням ПДВ. Середньозважена ціна склалась на рівні 23 860,31 грн. за тону. Загалом ціни коливалися в діапазоні 23 075-24 695 грн./т. На графіку нижче зображено обсяг реалізованої продукції і ціни за пунктами відправки, а саме Шебелинського ВПГКН, Тимофіївського, Яблунівського, Юліївського ВПГ АТ "Укргазвидобування" та ТЦСК "Базилівщина".

Огляд ринку скрапленого газу в Україні

На початку квітня ціни на оптовому ринку показали ріст, однією із причин була інформація про припинення поставок дизельного палива і скрапленого газу компанії «Роснефть», яким займався швейцарский трейдер Proton Energy Group SA. Підсумовуючи результати за місяць можна було побачити, що ринок не відчував нестачі ресурсу за рахунок диверсифікації каналів поставок і запасів палива. В динаміці ціни було прослідковане її зменшення на кінець місяця. Ціни в дрібному опті склались на рівні 24150-24930 грн./т. з урахуванням ПДВ.

Публічні закупівлі

За квітень 2021 року для аналізу було взято 10 найбільших контрактів на торгівельному майданчику публічних закупівель. Було реалізовано скрапленого газу близько 4,4 млн. літрів на загальну вартість 66,32 млн. грн. з урахуванням ПДВ. Найбільший контракт отримало ПП "ОККО КОНТРАКТ", яке поставить ПрАТ "АК "Київводоканал" 1,56 млн. л. скрапленого газу за 14,37 грн. з урахуванням ПДВ. Ціни коливались в діапазоні 14,37 – 16,45 грн./л.