20 листопада відбулася зустріч лідерів фінансового та банківського ринків The Banking 50. Олексій Дубовський, Голова біржового комітету Української енергетичної біржі взяв участь у дискусії та виступив з презентацією на тему: “Біржовий ринок енергоресурсів. Можливості для банків”.

На презентації було представлено нові можливості для розрахунків на ринку енергетики, що вже впроваджуються в Україні, а саме: банківські гарантії і ескроу рахунки для розрахунків на добовому ринку природного газу. Також представлено перспективні напрямки для впровадження найближчим часом: участь у системі клірингу та розрахунків, хеджування ризиків власного кредитного портфелю, кредитування операцій та гарантування розрахунків, посередництво в торгівлі деривативами.

Сьогодні банки мають можливість використовувати новітні інструменти, що полегшують роботу учасникам енергоринку на біржі та роблять доступними оперативні розрахунки на товарних ринках, додаючи до екосистеми банківських послуг обслуговування корпоративних клієнтів з українського енергоринку.