На Українській енергетичній біржі кожного дня проходять успішні торги з необробленої деревини. Реалізації складає більше 90% від виставленого обсягу. На аукціонах 13 і 14 вересня ініціаторами виступили лісові господарства із Закарпатської, Львівської, Сумської та Хмельницької області.

З початку тижня реалізовано 111,23 тис. куб. м. на загальну вартість 270,98 млн. грн. з урахуванням ПДВ. Найбільший обсяг реалізації відбувся у Закарпатській області. Загальна кількість учасників, які придбали необроблену деревину на аукціонах більше 400.

РЕЗУЛЬТАТИ АУКЦІОНІВ З НЕОБРОБЛЕНОЇ ДЕРЕВИНИ НА УЕБ
13.09.202114.09.2021ВСЬОГО
Виставлено, куб. м.66 893,7748 683,54115 577,31
Реалізовано, куб. м.64 627,7746 604,47111 232,25
Відсоток реалізації96,61%95,73%-
Початкова вартість, грн.129 316 308,0976 941 043,71206 257 351,80
Вартість реалізації, грн.182 243 104,8388 734 164,25270 977 269,08
Держава отримала додатковий дохід52 926 796,7411 793 120,5464 719 917,28
Кількість покупців230219-
Максимальна кількість кроків532283-

"Слідкуючи за торгами на Українській енергетичній біржі, ми помічаємо, що учасники зацікавлені в купівлі різної породи деревини. Обсяг реалізації і кроки підвищення ціни є цьому підтвердженням. Крім того, додатковою перевагою аукціонів є те, що держава отримує додатковий дохід в результаті зростання вартості необробленої деревини під час торгів відносно стартової ціни" – зазначив заступник генерального директора ТОВ «УЕБ» Костянтин Шевчук.