За підсумками грудня 2021 року на Українській енергетичній біржі проведено 80 торгових сесій у БЕТС та 163 аукціони з купівлі - продажу електричної енергії в БЕТС у версії «Electric Power», 84 торгові сесії з продажу необробленої деревини, а також по 4 торгові сесії кожного дня були проведені біржею на короткостроковому ринку природного газу.

Обсяг реалізації енергоресурсів у вартісному виразі за минулий місяць зріс на 11% у співвідношенні до показника грудня 2020 року (без урахування обсягів торгівлі з використанням диференціалів). Більшість реалізованих обсягів відбулася за напрямками «Електрична енергія» та «Необроблена деревина».

Реалізація електроенергії за двосторонніми договорами в обох торгових зонах за підсумками грудня 2021 року склала 61,98 млн МВт. год (з ПСО).

Протягом грудня на УЕБ було реалізовано 117,951 млн. куб. м. природного газу, 12,559 тис. т. скрапленого газу, 141,255 тис. т. нафти та газового конденсату, 150,780 тис. т нафтопродуктів, а також 389,47 тис. куб. м. необробленої деревини.

Кількість учасників торгів у ПП БЕТС становить 1109, за напрямком «Електрична енергія» станом на кінець місяця нараховується 415 компаній. Кількість клієнтів за напрямком «Необроблена деревина» - 3,9 тис. компаній.

«УЕБ відкрита для покупців і продавців енергетичних ресурсів, торгівля відбувається кожного робочого дня, а також протягом всього тижня на короткостроковому ринку природного газу. Завдяки співпраці з УЕБ учасники ринку отримують найактуальнішу інформацію про поточні ціни, а також мають можливість скористатися новими продуктами та розробками, що супроводжують торговий процес. В той же час збільшення обсягів торгівлі є передумовою ефективного розвитку енергетичних ринків з більш прозорим ціноутворенням.» - зазначив Генеральний директор УЕБ О. Коваленко.