Протягом минулого місяця у ПП «БЕТС» було проведено 46 торгових сесій з купівлі-продажу природного газу на середньо- та довгостроковому ринку, також по 4 торгові сесії кожного дня проводилися на короткостроковому ринку.

Протягом минулого місяця сформовано 330 стартових позицій в ПП «БЕТС» з торгівлі ресурсами грудня, січня, лютого в ГТС та ПСГ. Загалом реалізовано 116,32 млн. куб. м. природного газу.

На короткостроковому ринку реалізовано 1631 тис. куб. м. природного газу, переважно на внутрішньодобовому ринку в ПСГ.

Ціна значно коливалась на всіх сегментах ринку, слідуючи загальносвітовим тенденціям. Середньозважена ціна ресурсу грудня, яка склалась на кінець місяця, становила 36 282,33 грн., що на 514,79 грн. більше, ніж вартість ресурсу листопада в ГТС України.

«Минулого місяця ми спостерігали суттєві коливання цін природного газу, значний розкид заявок учасників ринку. Хочу зазначити, що торгові інструменти біржі допомагають визначати релевантну ринкову ціну на певний момент часу. Наразі за напрямком «Природний газ» налічується більше 450 компаній, які будують ліквідний ринок природного газу в Україні.» - зазначив Генеральний директор УЕБ О. Коваленко.