За період з 25 по 28 серпня 2021 року на торгах з продажу необробленої деревини ініціаторами виступили лісові господарства з 17 областей України, а саме з Київської, Чернівецької, Рівненської, Львівської, Чернігівської, Полтавської, Одеської, Сумської та інших областей.

Загалом було реалізовано близько 190 тис. куб. м., що більше на 73% результатів попереднього тижня, на загальну вартість 557,74 млн. грн. з урахуванням ПДВ. Найбільший об’єм реалізації відбувся у Київській, Вінницькій, Черкаській, Закарпатській, Рівненській та Львівській області. Кількість учасників, які придбали необроблену деревину на аукціонах Української енергетичної біржі склала 416.

За рахунок активної торгівлі і присутньої конкуренції на деревину, лісовим господарствам вдалося додатково заробити 169,94 млн. грн. з урахуванням ПДВ.

Найбільшим попитом користувалися сосна звичайна, ялина європейська і дуб звичайний, де частка їх реалізації у загальній структурі склала 61%, 8% і 6% відповідно. Також була реалізація таких порід як ясен звичайний, граб звичайний, бук лісовий та інші.

«Географія торгів необробленою деревиною на УЕБ продовжує розширюватись. Зростають обсяги реалізації у центральних регіонах, зокрема у Вінницькій, Рівненській, Черкаській областях. Ми спостерігаємо досить вдалу динаміку реалізації запропонованих позицій – це говорить про наявність попиту та конкуренції на ринку, що сприяє встановлення об’єктивних ринкових цін» – підсумував заступник генерального директора ТОВ «УЕБ» Костянтин Шевчук.

Детальний огляд доступний за посиланням