За минулий тиждень на аукціонах було реалізовано більше 90% необробленої деревини від виставленого обсягу. Ініціаторами виступили лісові господарства з 18 областей України, а саме з Сумської, Чернівецької, Чернігівської, Київської, Полтавської, Тернопільської, Хмельницької та інших областей.

Загалом було реалізовано 129,6 тис. куб. м. на загальну вартість 420,2 млн. грн. (з ПДВ). Держава отримала додатковий дохід на 89,5 млн. грн. (з ПДВ) більше відносно виставленої на торги початкової вартості необробленої деревини.

Найбільший обсяг реалізації відбувся у Хмельницькій, Сумській, Житомирській, Львівській, Чернігівській та інших областях. На графіку нижче зображено 10 найбільших областей з реалізації необробленої деревини.


Найбільшим попитом користувалась сосна звичайна, дуб звичайний і ясен звичайний, де частка їх реалізації у загальній структурі склала 35%, 7% і 4% відповідно. Також була реалізація таких порід як ялина європейська, береза повисла, тополя тремтяча та інші.

На графіку нижче зображена структура по найбільших областях реалізації деревини і їх найпоширинішими породами.


Максимальне зростання стартової ціни було зафіксоване на рівні 349%. Враховуючи, що крок аукціону складає 1% максимальна кількість кроків була по хвойним – 349; твердолистяним – 296; ялині європейській – 286; дубу звичайному – 277; грабу звичайному – 254. На графіку зображено породи деревини і їх максимальні значення, які зросли у ціні більше ніж на 100% під час аукціонів.