За результатами січня 2022 року на УЕБ було проведено 90 аукціонів з купівлі- продажу базового, навантаження спеціального обов’язку, навантаження індивідуального профілю та блочних позицій електроенергії. З них 71 аукціон в спеціалізованих секціях та 19 за комерційною секцією.


Впродовж січня було сформовано 295 стартових позицій в торговій зоні «ОЕС України» та 8 - в торговій зоні «БуОс» на купівлю-продаж різного типу навантаження. Загалом за січень загальний обсяг купівлі-продажу електричної енергії на ринку двосторонніх договорів торговій зоні «ОЕС України» склав 8,58 млн МВт.год (з ПСО), в торговій зоні БуОс реалізації не відбувалося.

На Українській енергетичній біржі в торговій зоні «ОЕС України» було реалізовано 2,13 млн. МВт.год. електроенергії в рамках фінансової моделі ПСО.

Загалом станом на кінець січня на УЕБ за напрямком «Електроенергія» акредитовано 423 учасників, що приймають участь в торгах. Основними учасниками є: ДП «НАЕК «Енергоатом», ПАТ «Центренерго», ПрАТ «Укргідроенерго», ТЕЦи та ТЕСи державної та комунальної форми власності, ДП «Гарантований покупець», компанії групи ДТЕК, постачальники універсальних послуг, НЕК «Укренерго», трейдери, великі споживачі.

Станом на 31 січня місячний індекс базового навантаження на лютий в ОЕС України становив 2635,7 грн/МВт.год., при цьому індекс на січень сформувався на рівні 2 520,1 грн/МВт.год.

«Використання торгових інструментів УЕБ для торгівлі електроенергією за двосторонніми договорами дає змогу учасникам ринку здійснювати планування продажу та купівлі електроенергії на різні часові періоди, що особливо важливо у період коливань оптових цін на ринку»,- прокоментував підсумки Генеральний директор УЕБ О. Коваленко.