За результатами травня 2021 року на УЕБ було проведено 58 аукціонів з продажу базового, пікового, пікового навантаження неробочого дня, навантаження спеціального обов’язку та блочних позицій електроенергії. З них 6 аукціонів на виконання ПСО для забезпечення загальносуспільних інтересів, 6 аукціонів з продажу електричної енергії, виробленої з альтернативних джерел енергії та 16 комерційних сесій.

Протягом травня було сформовано 144 стартові позиції в торговій зоні «ОЕС України» та 29 - в торговій зоні «БуОс» на продаж/купівлю різного типу навантаження. Загалом за травень загальний обсяг продажу електричної енергії на ринку двосторонніх договорів склав більше 7,05 млн Мвт. год. (з ПСО). Реалізовані обсяги електроенергії по торгових зонах виглядають наступним чином: в «ОЕС України» - 7,02 млн. Мвт. год., в торговій зоні «БуОс» - 25018 Мвт. год. Крім того, на Українській енергетичній біржі в торговій зоні «ОЕС України» було реалізовано 3,43 млн. Мвт.год. електроенергії за регульованими цінами компаній, на яких покладені спеціальні обов’язки на ринку електроенергії – ДП «НАЕК «Енергоатом» та ПрАТ «Укргідроенерго». Загалом у травні на УЕБ за напрямком «Електроенергія» акредитовано 341 учасника.

«Зростання обсягів торгівлі на Українській енергетичній біржі показує довіру до майданчика як до надійного партнера. Наші торгові інструменти, що доступні учасникам ринку, дозволяють ефективно реалізовувати енергоресурси, відкриваючи нові можливості як для підвищення ефективності роботи компаній, так і для розвитку економіки в цілому». — підсумував результати роботи біржі за травень Генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко.