Майже кожен аукціон з продажу необробленої деревини у Вінниці та інших регіонах нашої країни скоро проводитиметься з використанням електронної системи Prozorro.Sale. Спочатку український уряд випробував доцільність нововведень за допомогою реалізації вибіркових лотів. Детальніше умови продажу розписані в Постанові №1178, що почала діяти з 01 лютого 2020 р.

Переваги прозорого аукціону з продажу необробленої деревини у м. Вінниця та по всій Україні

Для української економіки необроблена деревина являється одним з найбільш затребуваних ресурсів, вона просто незамінна у промисловому виробництві, будівельній та транспортній сфері, сільському господарстві. У 2019 році прибуток від реалізації лісу-кругляку всередині країни склав 15 млрд. грн., при цьому у вигляді податків лісгоспи передали до бюджету 3 млрд. грн.

На жаль, у цій галузі існує чимало проблем:

• відсутність широкого доступу до даного ресурсу у багатьох суб’єктів господарювання;
  • забезпечення у повній мірі необхідною сировиною місцевого деревопереробного бізнесу;
  • чіткий облік вирубки та цільового використання лісових ресурсів.

Останнє питання у даний момент допомагає вирішити спеціальна Система електронного обліку деревини, що працює в Україні з 01 листопада 2019 р. Задовольнити ж існуючу потребу в лісоматеріалах допоможе електронний аукціон з продажу необробленої деревини – у Вінниці або будь-якій іншій області вони проходять на спеціальних майданчиках на зразок ТБ «Українська енергетична біржа».

Раніше для придбання різноманітної деревної сировини покупці були змушені шукати «вигідні знайомства» або платити хабарі безпосередньо керівникам лісгоспів. За рахунок цього останні швидко нарощували власний капітал, роблячи збитковими довірені їм підприємства. Завдяки електронній системі Прозорро.Продажі у Вінниці до аукціону з продажу необробленої деревини тепер долучаються усі охочі. Для цього достатньо зареєструватися на майданчику sale.ueex.com.ua, обрати потрібний лот та завчасно розробити вдалу стратегію ведення торгів.

Тут немає жодних посередників та додаткових платежів. Правила гри однакові для всіх учасників, а перемогу автоматично отримує той, хто зробить найбільшу ставку. У режимі онлайн за ходом торгів спостерігають десятки людей. Тож будь-яка спроба порушити процедуру одразу набуде широкого розголосу.

Зареєструйтеся на аукціон з продажу необробленої деревини у Вінниці та інших містах через майданчик sale.ueex.com.ua

Сьогодні більшість державного та комунального майна успішно продається на електронних торгах Prozorro.Sale. За чотири роки існування стартапу тут пройшло 316 тис. публічних аукціонів, до яких долучилося 23 тис. учасників. Загальний прибуток склав 30 млрд. грн., з них майже 3 млрд. грн. сплатили наші клієнти.

Кожен аукціон з продажу необробленої деревини у Вінниці чи будь-якій іншій області викликає чималий інтерес серед покупців. Серед активних учасників торгів варто виділити Гайсинський, Могилів-Подільський лісгоспи та Тульчинське лісомисливське господарство. Найбільшою популярністю на аукціонах користуються круглі лісоматеріали з листяних порід дерев, а також дров’яна деревина промислового і непромислового призначення.

Щоб мати беззаперечні переваги перед конкурентами, скористайтеся порадами провідних експертів майданчика ТБ «Українська енергетична біржа». Слідкувати за оголошенням нових торгів зручно за допомогою Email-розсилки або нашого Telegram-бота.