Аукціон з продажу необробленої деревини в системі Прозорро.Продажі

З 01 лютого 2020 року участь у аукціоні з продажу необробленої деревини можна взяти на одному з акредитованих майданчиків системи Прозорро.Продажі. Цей крок допоможе вивести значну частину ринку лісу з тіні. Зараз на торги виставляються лише великі партії, але в майбутньому уряд планує усю заготовлену для продажу в Україні деревину виставляти на прозорі аукціони.

Виставлення деревини для продажу в Україні на ProZorro.Sale

Згідно ухваленої минулого року постанови «Про реалізацію пілотного проекту щодо проведення електронних аукціонів з продажу окремих партій необробленої деревини», спільна ініціатива Міністерства енергетики і захисту довкілля та ДП «Прозорро.Продажі» триватиме рік. В нашій країні процес виставлення лісу на торги потребував чіткого правового регулювання, давно сформувалася потреба у проведенні прозорого та ефективного аукціону з продажу необробленої деревини із застосуванням сучасних технологій. Електронний майданчик ТБ «Українська енергетична біржа» має необхідне програмне забезпечення, також тут працюють найкращі фахівці, які отримали величезний досвід проведення найскладніших біржових операцій.

Відтепер в Україні аукціони з продажу необробленої деревини на 2020 р. відбуватимуться за зрозумілою, чесною та доступною усім громадянам процедурою. Створена спільними зусиллями держави, незалежних волонтерів та громадських активістів система ProZorro.Sale заслужено визнана одним з найкращих у світі механізмів боротьби з корупцією. Разом з 44 акредитованими майданчиками, до яких належить і sale.ueex.com.ua, ДП «Прозорро.Продажі» готове забезпечити чесний і відкритий продаж деревини у необхідному обсязі, використовуючи при цьому цілком прозорий і зрозумілий алгоритм дій.

Взяти участь у відкритих торгах з продажу деревини на майданчику sale.ueex.com.ua

Головна відмінність торгів на майданчику ТБ «Українська енергетична біржа» від існуючої системи продажу вітчизняних лісоматеріалів – контрольованість та доступність широкому колу учасників. Взяти участь в аукціоні з продажу необробленої деревини тут можуть усі бажаючі. Достатньо лише вчасно зареєструватися та обрати цікавий для вас лот. Зараз на сайті sale.ueex.com.ua на аукціон виставляються лоти обсягом від 150 куб. м або вартістю більше 200 000 грн.

Система ProZorro.Sale відкрита для громадського контролю – дані про учасників, виставлені на аукціони товари та переможця знаходяться у відкритому доступі. Це повністю виключає незаконні «схеми» та тіньові домовленості. Запуск публічних аукціонів по лісу став першим кроком до створення в країні сучасного та незалежного ринку деревини зі зрозумілим регламентом та відсутністю дискримінації учасників.

Майданчик ТБ «Українська енергетична біржа» - це команда професіоналів, які з радістю допоможуть вам перемогти у торгах з реалізації необробленої деревини. Підписуйтеся на регулярну розсилку та зручний Telegram-бот і першими дізнавайтеся про нові аукціони!