У деревообробній промисловості пиловник хвойних порід широко використовується як сировина для виготовлення різноманітної пилопродукції. Зазвичай це круглі лісоматеріали (цілі кряжі і колоди з сосни, ялини, ялиці, модрини), одержані після поперечного розпилювання хлистів.

З 01 лютого 2020 р. купувати пиловник хвойних порід деревообробні підприємства можуть на вільних конкурентних торгах, що проходять на електронних майданчиках Прозорро.Продажі. Завдяки прийнятій урядом Постанові «Про запуск експериментального проекту з організації електронних торгів для реалізації необробленої деревини», придбати ліс, заготовлений українськими лісгоспами, усі бажаючі можуть на офіційному майданчику ТБ «Українська енергетична біржа». Досвідчені фахівці забезпечать кваліфіковану підтримку на всіх етапах торгів, а сама процедура відбуватиметься максимально чесно та відкрито не лише для учасників, а й для спостерігачів та органів контролю.

Особливості реалізації пиловника хвойних порід

«Продам пиловник сосни» - тепер не потрібно гортати десятки сторінок в Інтернеті, щоб знайти подібні оголошення. На майданчику sale.ueex.com.ua учасники ринку швидко знаходять одне одного. Достатньо лише зареєструватися та у рядку пошуку на головній сторінці ввести назву потрібного лісоматеріалу. Також можна вказати бажаний регіон, лісгосп (замовника торгів), бюджет, асортимент сировини, її склад, клас якості, породу дерев, рік заготівлі, розміри (довжина, ширина, товщина).

Фізичні параметри – одна з основних характеристик, які цікавлять учасників торгів пиловником хвойних порід. Відповідно до загальноприйнятих стандартів, довжина такого пиломатеріалу вказується у метрах, ширина і товщина (або діаметр) – у міліметрах. Після сортування, у тому числі за складом і класом якості, пиляну деревину реалізують деревообробним підприємствам для подальшого виробництва різноманітних деталей і заготовок.

Продам пиловник сосни на офіційному майданчику Прозорро.Продажі

Довгий час представники приватного бізнесу стикалися з безліччю перешкод під час купівлі пиловника, виготовленого з сосни, ялини або модрини. Не існувало прозорого механізму формування цін, керівники лісгоспів вимагали хабарі, а придбана деревина не відповідала заявленим показникам якості.

Торги пиловником хвойних порід дерев, що проходять на майданчику sale.ueex.com.ua, зробили продаж необробленої деревини чесним і відкритим – не лише для учасників, а й для громадськості. Аукціони проходять анонімно. До того ж, модуль Prozorro.Sale створений таким чином, що побудувати звичну корупційну схему тут просто неможливо. Поки що на запит «Продам пиловник сосни» система продемонструє вам в основному великі лоти (обсягом більше 150 куб. м). Однак уряд вже працює над розширенням встановлених обмежень на законодавчому рівні.

Якщо у вас є питання щодо торгів лісом, телефонуйте у службу підтримки (044) 337-77-65. Підписуйтеся на наш Telegram-бот та E-mail-розсилку – миттєво дізнавайтеся про оголошення нових аукціонів!