З 01.02.2020 р. в Україні набула чинності Постанова №1178, згідно з якою купити кругляк сосни великими партіями (від 150 куб. м) тепер можна цілком чесно та безпечно. Нові можливості стали доступними завдяки тісній співпраці Міністерства енергетики і захисту довкілля, ДП «Прозорро.Продажі» та Державного агентства лісових ресурсів. Все, що вам потрібно – зареєструватися на офіційному електронному майданчику ТБ «Українська енергетична біржа».

Ціна лісу-кругляка сосни, дуба, ясеня на торгах Прозорро.Продажі

Необроблена деревина ділиться на листяні та хвойні лісоматеріали – і ті, і ті широко використовуються у промисловості, будівництві та сільському господарстві. Загалом ліси займають близько 16% усієї території країни – за цим показником ми займаємо 9-те місце серед європейських держав. Лише у 2019 році дохід, отриманий від підприємств, які вирішили купити ліс-кругляк із сосни, ялини, ясеню, липи та дерев інших сортів, перевищив 15 млрд. грн. З них 3 млрд. грн. – податки і збори, які щорічно поповнюють держбюджет.

Сосна – одна з найпоширеніших порід деревини, що використовується для виготовлення круглих лісоматеріалів та реалізується в електронній системі Прозорро.Продажі. Її стовбур майже ідеальної форми, а висота дорослих дерев сягає 30-40 м. Деревину дуже легко пиляти, обстругувати, склеювати, фарбувати та покривати лаком. Вона ідеально підходить для житлового будівництва, виготовлення фанери, меблів.

Поки що на майданчику ТБ «Українська енергетична біржа» в основному представлений ліс-кругляк сосни з ціною за лот від 200 000 грн. Протягом останніх восьми місяців в системі Prozorro.Sale відбулося 1 200 електронних аукціонів, на яких продавалися різні види деревини. Отриманий прибуток майже досяг позначки у 300 млн. грн., з цієї суми більше 13 млн. грн. до державного бюджету сплатили клієнти нашого сервісу, які перемогли у торгах.

Враховуючи успіх нового проекту, влада вже розпочала роботу над оновленням діючих механізмів реалізації необробленої деревини, зокрема кругляка сосни. Згодом планується весь заготовлений ліс продавати тільки на електронних торгах Прозорро.Продажі, що дозволить учасникам чесно змагатися за лоти та купувати обрані товари за справедливими ринковими цінами. Зараз же на майданчику sale.ueex.com.ua ціна за куб кругляку сосни коливається в межах 1000-1400 грн.

Вигідно продам ліс-кругляк сосни на майданчику ТБ «УЕБ»

За чотири роки завдяки проведенню прозорих онлайн-аукціонів держава отримала мільярди гривень прибутку. Корупціонерам дедалі складніше використовувати незаконні схеми, адже електронний модуль Prozorro.Sale допомагає їх легко відслідкувати.

Хочете купити кругляк сосни прозоро, без жодних махінацій і відкатів? Усього в два кліки реєструйтеся на сайті sale.ueex.com.ua, знаходьте прибуткові лоти і робіть переможні ставки!

Отримати більше інформації про торги лісом-кругляком можна, виконавши кілька простих кроків:

• зателефонуйте персональному консультанту - (044) 337-77-65;
  • підпишіться на сторінку майданчика ТБ «Українська енергетична біржа» у Facebook;
  • налаштуйте Email-розсилку;
  • скористайтеся зручним Telegram-ботом.