У четвер, 10 червня, Голова Біржового комітету Української енергетичної біржі Олексій Дубовський взяв участь у конференції Ukrainian Gas Open 2021. Він виступив з темою презентації: «Функціонування енергетичної біржі в Україні. Ліквідність. Розвиток клірингу».

Даний захід, як і інші події, що організовуються періодично Energy Club, привертають увагу представників ключових компаній-учасників ринку, органів державної влади, міжнародних організацій як у якості спікерів, так і в ролі учасників.

Олексій Дубовський представив основні результати діяльності УЕБ за останні роки, наголосивши на розширенні міжнародного партнерства. Оскільки одним із ключових напрямків роботи біржі є ринок природного газу, Голова біржового комітету УЕБ розповів про успіхи біржі в нарощенні ліквідності довгострокового ринку, залученні нових учасників до торгів, окремо звернув увагу на короткостроковий ринок природного газу, що був запущений минулого року. «Біржа існує вже 11 років, але найстрімкіший зріст зосереджений саме на останні роки існування ринку», - зазначив він.

Також Олексій Дубовський зазначив, що на УЕБ вже працює система клірингу з використанням рахунків ескроу. «Ми розуміємо як має працювати повноцінний кліринг в Україні, але слід мати на увазі, що він потребуватиме значних доопрацювань в українське законодавство, в галузеві нормативні акти, в модель роботи ОГТСУ і операційних процесів балансування для всіх учасників.» - додав він.

Українська енергетична біржа є членом Energy Club, на постійній основі представники УЕБ беруть участь у заходах, що організовуються клубом. Біржа відкрита для діалогу з учасниками ринку загалом та в межах даної платформи і в майбутньому прагне підтримувати зворотній зв’язок для побудови дійсно ефективного конкурентного середовища.