На Українській енергетичній біржі було реалізовано 75% необробленої деревини від виставленого обсягу. Ініціаторами виступили лісові господарства з 8 областей України. Найбільший обсяг реалізовано у Івано-Франківській області.

За тиждень на торгах УЕБ за напрямком необроблена деревина було досягнуто таких результатів:

  • виставлений обсяг необробленої деревини склав 118,57 тис. куб. м.;
  • реалізовано необробленої деревини 88,93 тис. куб. м.;
  • вартість продажу деревини склала 273,44 млн. грн. (з ПДВ);
  • держава отримала додатковий дохід на 38,04 млн. грн. (з ПДВ) більше відносно виставленої на торги початкової вартості необробленої деревини.

Загалом з початку місяця на аукціонах Української енергетичної біржі було реалізовано 367,38 тис. куб. м. на загальну вартість 995,43 млн. грн. Додатковий дохід держави склав близько 118,05 млн. грн.

Реалізація необробленої деревини за минулий тиждень відбувалась у Івано-Франківській, Чернівецькій, Київській, Житомирській, Волинській, Хмельницькій, Тернопільській, Кіровоградській області. На графіку нижче зображено області з реалізації необробленої деревини.

Найбільше реалізовано ялини європейської, сосни звичайної та ялиці білої, де частка їх реалізації у загальній структурі склала 35%, 11% і 9% відповідно. Також була реалізація таких порід як дуб звичайний, бук лісовий, береза повисла та інші.

На графіку нижче зображена структура реалізації деревини по 5 найбільших областях.

Максимальне зростання стартової ціни було зафіксоване на рівні 207%. Враховуючи, що крок аукціону складає 1% максимальна кількість кроків була по дубу червоному - 207; дубу звичайному - 206; ялині європейській – 152.

На графіку зображено породи деревини і їх максимальні значення.