За підсумками серпня 2021 року на Українській енергетичній біржі проведено 107 торгових сесій у БЕТС та БЕТС у версії «Electric Power».

Реалізація електроенергії за двосторонніми договорами за підсумками серпня склала 8 млн 150 тис Мвт-год. У ПП БЕТС у версії «Electric Power» станом на кінець серпня нараховується 370 учасників.

За підсумками торгів природним газом загалом у серпні реалізовано 5578 тис. куб. м., з них на короткостроковому ринку (Within-Day і Day-Ahead) реалізовано 923 тис. куб. м. Щодня на короткостроковому ринку відбуваються по 4 торгових сесії, реалізація природного газу здійснюється у ГТС і ПСГ.

Реалізація скрапленого газу за підсумками серпня склала 11951 т, реалізація обсягів нафти та газового конденсату – 129480,3 т, нафтопродуктів – 25180 т.

Кількість учасників біржових торгів у ПП БЕТС становить 1077.

Значне зростання продажів спостерігалося за напрямком "необроблена деревина". За підсумками серпня проведено 85 аукціонів, реалізовано 466,1 тис. куб. м необробленої деревини на загальну суму понад 1,3 млрд грн. За цим напрямком вже акредитовано понад 2000 учасників.

«Біржовий сектор в Україні продовжує розвиватися, про що свідчать результати за серпень: зростає кількість учасників торгів та аукціонів, збільшується їх активність на торгах. Розвиток біржового ринку має значний вплив на економіку країни по кожному із ринків роботи, оскільки на біржі формується об’єктивна ціна, яка відповідає поточній ситуації на ринку. Українська енергетична біржа також перебуває у постійному русі на українському ринку, впроваджуючи кращі європейські стандарти біржових торгів з прицілом на визнання світовими агенціями», – стверджує Голова біржового комітету УЕБ Олексій Дубовський.