21 червня на платформі Європейської бізнес асоціації відбулась зустріч представників Української енергетичної біржі, НАК "Нафтогаз України" та її дочірньої компанії Нафтогаз Трейдинг з учасниками газового ринку. Захід був ініційований Українською енергетичною біржею з метою висвітлення актуальних питань, що турбують учасників газового ринку щодо очікуваних торгових сесій Нафтогаз Трейдинг, які було анонсовано у кінці травня.

На зустрічі групу Нафтогаз представляли директор інтегрованого газового бізнесу НАК "Нафтогаз" А. Фаворов та директор Нафтогаз Трейдинг І. Михайленко. На захід також завітали представники більше сорока трейдингових та газовидобувних компаній та Асоціації "Газові трейдери України". Андрій Фаворов повідомив, що Українську енергетичну біржу було обрано організатором торгів НАК "Нафтогаз" на конкурсній основі і на сьогодні вона є кращою біржею України серед всіх існуючих. Найближчим часом НАК "Нафтогаз" планує проводити торги з продажу природного газу, а через 2 місяці після виходу на біржу – на закупівлю палива в т. ч. і в українських видобувних компаній. За словами керівництва компанії, це дозволить збільшити ліквідність та підвищити конкуренцію з європейськими постачальниками.

Загалом НАК "Нафтогаз" спільно з Українською енергетичною біржею має намір створити в Україні організований ринок природного газу європейського зразка. Для досягнення цієї цілі вже розпочато спільний діалог щодо розробки стандартизованих контрактів для ринку товарних деривативів. Бажання долучитися до спільної роботи виявили і інші учасники газового ринку.

Голова Біржового комітету Олексій Дубовський підтримав ініціативу НАК "Нафтогаз" щодо розвитку українського біржового ринку. "АТ "Укргазвидобування", що входить до групи Нафтогаз, вже чотири роки реалізує нафтопродукти та скраплений газ на Українській енергетичній біржі. Це гарний досвід участі найбільшої компанії галузі у біржових торгах. Ми готові розширювати співпрацю з групою Нафтогаз, адже на даний час в Україні тільки Українська енергетична біржа має необхідне програмне забезпечення та найсучасніші технології для роботи на енергетичних ринках." - повідомив О. Дубовський.