ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг", що входить до групи Нафтогаз, планує вже з наступного тижня розпочати закупівлю природного газу через електронний майданчик Української енергетичної біржі (УЕБ) на умовах, коли договірна ціна купівлі визначатиметься за результатами торгів, повідомляє НАК "Нафтогаз України".

Минулого року, за результатами успішних торгових сесій на УЕБ Нафтогаз Трейдинг реалізував 123 млн. куб. м. природного газу. Відтепер, концентруючи операції не лише продажу, а і купівлі природного газу на біржі, Нафтогаз Трейдинг підтвердить статус основного маркет-мейкера.

Наразі планується здійснювати купівлю природного газу на умовах постачання протягом наступного після торгів місяця. Плановий мінімальний щоденний обсяг закупівлі становитиме до 10 млн. куб. м, розмір лотів – 1 млн. куб. м. За умови успішного проведення торгів та зацікавленості з боку учасників ринку компанія планує розширити обсяги закупівлі та лінійку продуктів, що закуповуються.

"Минулого року нам вдалося залучити до торгів найбільшу державну компанію. Наразі розширення співпраці з нею дозволить залучити до торгів більшу кількість учасників (а саме видобувних компаній, трейдерів та імпортерів), результатом чого має бути зростання обсягів торгів та репрезентативності біржових котирувань УЕБ як індикатора ринкової ціни природного газу в Україні" - прокоментував Генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко.

Найближчим часом компанія планує ініціювати торгові сесії на закупівлю ресурсу, тому слідкуйте за новинами УЕБ для отримання можливості продажу природного газу в Нафтогаз Трейдинг.

Нагадуємо, що для участі в торгах зацікавленим сторонам необхідно пройти процедуру KYC, а також отримати акредитацію на біржі.